Evenementen

De bezoeker van Chania zal niet aan zijn lot worden overgelaten. Hij heeft de mogelijkheid om het gehele jaar door samen met het volk deel te nemen aan sociale gebeurtenissen: van de plechtige religieuze feesten en de traditionele festivals ter ere van beschermheiligen tot de statige herdenkingen van nationale feestdagen zoals de 28ste oktober, de 25ste maart en de herdenking van de Slag om Kreta in mei wanneer de veteranen uit Groot-Brittannie, Australie en Nieuw-Zeeland deelnemen.

Het is echter niet alleen bij dit soort gelegenheden dat de Kretenzer iets of iemand eert of feest viert. Het produceren van de tsikoudia - de "rakokazano" (koperen ketel om raki te distilleren), het oogsten en trappen van de druiven, het oogsten van de olijven of van de sinaasappels zijn in de ogen van de Kretenzer allemaal een excuus om feest te vieren.

Speciaal de kastanje-oogst in Elos, Kisamou en in Prase, Kydonia in oktober en de kersen-oogst in Karanou Selino worden op een bijzondere manier gevierd. Indrukwekkend zijn de ceremonies rond verlovingen, trouwerijen en doopfeesten die vaak voor publiek toegankelijk zijn en vergezeld gaan van een overdadige hoeveelheid eten en drank en waar men altijd live muziek, dans en een gastvrije aard vindt.

De officiele culturele festiviteiten zijn van hoge kwaliteit zoals bijv. de Culturele Zomer van de Gemeente Chania die theater- en muziekvoorstellingen, kunsttentoonstellingen, concerten en verschillende activiteiten van dien aard in elk gedeelte van het district omvat. Vooral interessant zijn de festiviteiten rond de Slag om Kreta in mei, de Week van de Marine in juli, met als centrum de haven van Souda, Agrarisch Augustus in Neoria en de festiviteiten bij Itzedin ter ere van de volle augustusmaan.

De gehele dag door wordt er nonstop amusement aangeboden langs de kust van de prefectuur, vooral aan de kust bij Chania, vanaf Chania, Agia Marina, Platania, Gerani, Maleme, Tavronitis, Kisamos en Paleochora maar ook bij Georgioupolis en Kavros met de honderden eetgelegenheden, strand bars en watersporten. Er zijn tevens maneges in Dere, Akrotiri en Georgioupoli.

Het uitgaansleven bereikt zijn hoogtepunt in de pittoreske Venetiaanse haven van Chania, waar zich een groot aantal restaurants, trendy cafe's en bars bevinden. Maar als men het nachtleven echt goed wil beleven, bezoekt men 's avonds en 's nachts Platanias, met een veelvoud van bars en nachtclubs de plek om uit te gaan. Vergeet niet te informeren naar de geweldige strandfeesten die vele nachtclubs en bars tijdens de warme zomernachten organiseren.

Dit is een plek waar het onmogelijk is om je te vervelen of je niet te vermaken. Hier eindigt het feest nooit, als je dit niet wilt...

Welkom in het mooie Chania. We hopen dat u uitgerust, herboren en vol energie vertrekt, al uw hartewensen hier zijn vervuld op een na... de wens om snel terug te keren...