Φαράγγια & Σπήλαια
Σφακιανό ΦαρράγιΤο πλέον ενδιαφέρον ίσως φαράγγι, από απόψεως χλωρίδας, είναι το Σφακιανό φαράγγι ή Λαγκό (είναι γνωστό και σαν φαράγγι Βαρθολομά).
Η επίσκεψή του είναι δυνατή με δύο τρόπους:
α) Από το Πορόλαγκο, που είναι η αρχή του από νότο και που ευρίσκεται δύο χιλιόμετρα απόστασης από τη Χώρα Σφακίων στον άσφαλτο δρόμο προς Χανιά. Μέχρι το τέλος του κυρίως φαραγγιού, η απόσταση είναι 6,5 χλμ, η πεζοπορία πάνω στο χοχλάδι της κοίτης είναι ομαλότατη και διαρκεί 3,5 ώρες με επιστροφή. Στο τέλος της διαδρομής προς βορρά, πάνω στο μικρό ύψωμα, ευρίσκεται παλαιά στάνη και το εκκλησάκι του Αποστόλου Παύλου που κτίσθηκε από Σφακιανούς το 1407.
β) Από το χωριό Ίμβρος Σφακίων με πεζοπορία δύο ωρών (ή με αυτοκίνητο σε πρόχειρο αγροτικό δρόμο 10 χλμ) φθάνουμε στο πανέμορφο δροσόλουστο χωριό κτηνοτρόφων Καλοί Λάκκοι, που έχει εγκαταλειφθεί από χρόνια. Από εκεί, μετά από κατηφορική πεζοπορία περίπου μισής ώρας συναντούμε το εκκλησάκι του Απ. Παύλου, που αναφέρθηκε προηγουμένως, και συνεχίζουμε με άλλες δύο ώρες ως την έξοδο στόν ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα